Nyheter

Nyheter

[2020-08-11]

Äntligen premiär!

Aldrig tidigare har den svenska speedwaysäsongen startat senare än i år. Givetvis beroende på världsläget med Covid-19 som sätter käppar i hjulen för det mesta detta år. Igår kväll var det dock äntligen dags för säsongsstarten av den svenska Bauhaus Ligan!

Jag var på plats i Kumla och fotograferade den spännande matchen mellan Indianerna vs Rospiggarna. Även om mycket var sig likt så var det samtidigt en spöklik känsla att vandra in på arenan som gapade tom. Matcherna i ligan körs nämligen helt utan publik vilket är fullt förståeligt, men samtidigt känns det ovant och konstigt. Även i depåområdet var det lite annorlunda då samtliga förare, funktionärer och fotograferar måste bära munskydd.

Om vi vänder blickarna mot matchen så blev det en tuff match, men med fördel Rospiggarna redan från heat 1. Bortalaget körde nämligen hem en femetta direkt och det var en ledning som "piggarna" aldrig släppte. Indianerna kämpade och slet, men kom inte närmare än underläge med två poäng. Efter långpausen kunde dessutom "piggarna" utöka ledningen och i slutänden vinna med 41-49. I segerlaget blev lagkaptenen Rasmus Jensen poängbäst med 12+1 inkörda poäng. Matchens bästa förare var dock utan tvekan Pontus Aspgren i hemmaklubben. Aspgren såg riktigt vass ut på banan och körde in maximala 15 poäng.


Klicka på länken för att se bilderna från tävlingen...