Nyheter

Nyheter

[2020-10-16]

Säsongsavslutning

Nu är det slut, över, finito! Strålkastarljuset har slocknat och bakom hörnet väntar den oändligt långa vintern. Speedwaysäsongen 2020 kom att präglas av Covid-19 och blev oerhört kort, men intensiv. Igår kväll avslutade jag säsongen med att fotografera "Eskilstuna Speedway Invitational".

16 svenska förare gjorde upp om förstapriset på 20 000 kronor. Bäst var föga överraskande Antonio Lindbäck som sladdade hem heatsegrar i samtliga heat i både grundtävling och final. Kim Nilsson hade en lite tyngre resa fram till finalen med både en otäck krasch och ett kedjebrott som resultat. Trots det körde Kim in 11 poäng i grundtävlingen och avslutade sedan kvällen med en silverplats i finalheatet. Mathias Thörnblom knep en fin bronsplats medan en bedrövad, förtvivlad och redigt förbannad Philip Hellström Bängs fick maskinproblem och blev sist i finalen.

Jag vill passa på att tacka Eskilstuna Smederna för ett riktigt bra arrangemang och ett fint bemötande! När dammet och mörkret lagt sig över arenan kunde jag med ett leende på läpparna vandra tillbaka mot bilen. Trots tre plusgrader och bitande höstkyla kunde jag bara konstatera att speedwaysporten verkligen kommer till sin rätt i strålkastarljus. Nu räknar vi dagarna till 2021. Året då vi utrotar Covid19 och återigen fyller våra arenor med publik!

Ta hand om er så ses vi till våren!


Klicka på länken för att se bilderna från tävlingen...