Nyheter

Nyheter

[2022-09-17]

Tre tävlingar på fyra dagar

Regn och rusk har varit synonymt med GP-tävlingarna i Målilla. Med det sagt har dessa tävlingar alltid varit välorganiserade och bjudit på fin speedway. Årets tävling bjöd dock på något så ovanligt som vackert väder och blå himmel.

Delad glädje är dubbel glädje och i detta fall var glädjen dubbel för flera parter. Främst för arrangörerna, klubben och förarna, men även för publiken som bjöds på fin underhållning. Den nya organisationen runtomkring GP-serien gör ett bra arbete och har byggt upp ett arrangemang som bjuder på en helhet. Förutom tävlingen så byggs ett rejält och magnifikt ”fanzone” upp utanför arenan. Det här är en samlingsplats för hela familjen där allt från ansiktsmålning till autografskrivning erbjuds. Dessutom var årets tidsträning öppen för publik vilket gav besökarna en helhet.

För undertecknad måste jag även lyfta fram funktionärerna i Dackarna Speedway. Ni har verkligen gjort ett strålande arbete! För mig som fotograf var det en ynnest att arbeta och bevaka arrangemanget. Bemötandet var oerhört trevligt i allt från grinden till arenaområdet, BRA JOBBAT!

Ska vi nämna några rader om tävlingen så kan vi kort och gott säga att banan bjöd på fin speedway under rättvisa förhållanden. Dessutom fick kvällen krönas med en svensk på pallen i Fredrik Lindgren och en ny världsmästare i Bartosz Zmarzlik.Klicka på länkarna för att se bilderna från GP-tävlingen i Målilla + de båda semifinalerna mellan Rospiggarna vs Smederna...